Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Calitate premium

Membru Bizoo de 14 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
6 pareri

Test de rationament verbal, numeric sau abstract

0 stars: 0.00 din 0 pareri

30 lei Lei
Brand
Test de rationament EPSO-UE
Out Of stock
Descriere
Testele de rationament verbal, numeric sau abstract sunt teste de evaluare a rationamentului cognitiv, a gandirii logice. Aceste tipuri de teste sunt utilizate din ce in ce mai mult pentru evaluarea candidatilor la diferite functii in institutii, organizatii sau companii, nationale sau internationale.

Uniunea Europeana foloseste aceste tipuri de teste pentru evaluarea initiala a celor care isi doresc o cariera in institutiile europene.

Testele de rationament, cate trei din fiecare categorie, sunt special concepute pentru antrenarea candidatilor romani la concursurile generale organizate de Oficiul European pentru Selectia Personalului (EPSO) pentru ocuparea posturilor de administrator (AD), asistent (AST) sau agent contractual in institutiile sau agentiile Uniunii Europene.

Testele au un grad de dificultate mediu-ridicat.

Testele sunt elaborate in limba romana ca limba materna (limba in care se face evaluarea), sunt originale si se bazeaza pe studiul tipologiei testelor utilizate in concursurile generale EPSO.

Un test de rationament verbal are 20 de intrebari cu 4 variante de raspuns. Textele sunt selectate din domenii variate, conform practicii EPSO: tematica europeana (politici, programe, evenimente, functionare, decizii etc., publicatii oficiale ale UE), istorie, biologie, economie, stiintele naturii, stiinta-tehnologie, medicina etc. Pentru fiecare intrebare este prezentat raspunsul corect, cu explicatii, inclusiv pentru variantele incorecte de raspuns.

Un test de rationament numeric contine 10 intrebari cu multiple variante de raspuns. Informatiile numerice in format tabelar, grafic, modular se bazeaza pe informatii EUROSTAT cu privire la dinamica unor indicatori de dezvoltare socio-economica la nivelul UE27, Zonei Euro sau statelor membre. Prin test se antreneaza mai putin abilitatea matematica, ci mai ales abilitatea de a utiliza informatiile numerice ca instrument pentru decizii si rezolvare de probleme. Testul contine rezolvarea etapa cu etapa a problemei si sugereaza variante de rezolvare (scurtaturi), foarte utile pentru incadrarea in timpul scurt acordat.

Un test de rationament abstract are 10 ”intrebari” care vizeaza secvente logice bazate pe cinci elemente spatiale (diagrame, desene, jaloane) dupa modelul testelor EPSO. Din cele cinci optiuni diferite de raspuns numai una este corecta. Fiecare test urmareste antrenarea capacitatii de a stabili analogii si de a identifica secvente logice de organizare a diagramelor, a elementelor din serie. Cele 10 intrebari sunt urmate de prezentarea detaliata a rationamentului logic de urmat pentru alegerea variantei corecte de raspuns.

Testele sunt disponibile in format pdf. printabil si utilizabil nelimitat.

Testul/testele se transmit prin email, imediat ce s-a efectuat plata.

Pretul afisat este pentru un test.

Cand comandati, va rugam sa precizati tipul de test (verbal, numeric sau abstract) si numarul testului comandat:

- test de rationament verbal #1
- test de rationament verbal #2
- test de rationament verbal #3

- test de rationament numeric #1
- test de rationament numeric #2
- test de rationament numeric #3

- test de rationament abstract #1
- test de rationament abstract #2
- test de rationament abstract #3.

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura